le petit marseillais

Pielęgnujący Krem pod prysznic Masło Shea i Słodki Migdał

Francuska marka Petit Marseillais oferuje niezwykle duży wybór zmysłowych kosmetyków do wszechstronnej pielęgnacji ciała. Balsamy, żele nawilżające, dezodoranty, oraz mydła. Wszystkie ich produkty zawierają składniki naturalnego pochodzenia. Jednym z silnie nawilżających kosmetyków jest pielęgnujący Krem pod prysznic Masło Shea i Słodki Migdał. Żel jest zamknięty w wygodnym opakowaniu o ciekawym kształcie i estetycznym designie. Kremowa kosntystencja jest niezwykle wydajna i przyjemna w dotyku, tworząc zmysłową, pachnącą pianę. Masło shea, czy też masło karite zawiera witaminę A i E , które mają mocne działanie regeneracyjne, odmładzające, a także silnie nawilżające. Masło karite poprawia również uelastycznienie skóry i jest naturalnym filtrem ochronnym dla skóry. Delikatny orzechowy zapach masła shea jest dodatkowym, zmysłowym atutem, który pomaga się zrelaksować i odprężyć. Masło shea zwane inaczej karite jest olejem, który powstaje w procesie przetwarzania orzechów masłosza. Jest jednym z bardziej wszechstronnych i cennych składników kosmetyków na świecie. Występuje, nie tylko w żelach pod prysznic, ale i balsamach do ciała, kremach do twarzy, szamponach i pomadkach do ust.

Kolejnym cennym składnikiem kremu pielęgnacyjnego jest Słodki Migdał. Olejek ze słodkich migdałów ma nie tylko cudowny zapach, ale i szereg dobroczynnych właściwości pielęgnacyjnych, takich jak: głębokie nawilżenie skóry, szybka i dobra wchłanialność, przywrócenie blasku skórze, właściwości odmładzające, a także delikatnie peelingujące. Jest to składnik bogaty w witaminy A i E znane jako witaminy młodości o cudownym pielęgnacyjno – kojącym wpływie na skórę. Olej ze słodkich migdałów jest również doskonałym emolientem zatrzymującym wilgoć w skórze na dłużej, dodatkowo świetnie wygładza skórę i nadaje jej blasku. Jest delikatny i odpowiedni dla alergików i osób o wrażliwej skórze. Żel pod prysznic o takim składzie to dobrodziejstwo dla skóry w codziennej pielęgnacji.

Warto wypróbować Pielęgnujący Krem pod prysznic Masło Shea i Słodki Migdał francuskiej marki Petit Marseillais.

Zalety produktu Petit Marseillais:

– duża wydajność produktu

– kremowa konsystencja

– bogactwo naturalnych składników

– estetyczne i wygodne opakowanie

– atrakcyjna cena

– piękny, delikatny zapach

– długotrwale nawilżenie skóry

Więcej informacji o całej gamie produktów Petit Marseillais do ciała można znaleźć na stronie: http://www.le-petit-marseillais.pl/

Tekst partnera