balsam do suchej skóry

Polecane balsamy do suchej skóry

Wybór odpowiedniego balsamu do smarowania ciała nie jest prosty. Zwłaszcza gdy trzeba dobrać balsam, który jest przeznaczony do pielęgnacji bardzo suchej skóry. Sucha skóra wymaga odpowiedniej, kompleksowej pielęgnacji. Warto zrezygnować z lekkich balsamów czy mgiełek nawilżających na rzecz treściwych balsam czy gęstych maseł do ciała. Bardzo ważne jest, aby tego typu kosmetyk posiadał w składzie substancje odżywiające i nawilżające, takie jak np. mocznik, gliceryna czy masło shea. Poniżej przedstawimy kilka propozycji, które świetnie sprawdzą się w przypadku suchej skóry: https://www.neutrogena.com.pl/bad-piekna/sucha-skora/

1. NEUTROGENA® Formuła Norweska Intensywnie Regenerująca emulsja do ciała – jest to intensywnie regenerująca emulsja do ciała, która pomaga zregenerować bardzo suchą i podrażnioną skórę od pierwszej aplikacji. Cechuje go fakt, że po użyciu daje natychmiastowe uczucie ulgi i komfortu. Posiada kremową i nietłustą konsystencję, która bardzo szybko się wchłania. Z powodzeniem może być też używany na bardzo mocne wysuszone partie ciała, takie jak kolana, łokcie czy nogi.

2. NEUTROGENA® Formuła Norweska Głęboko nawilżający balsam do ciała i twarzy – jest to bardzo nawilżający balsam, który zapewnia długotrwałe nawilżenie i wnika aż do 10 warstw w głąb skóry. Posiada aksamitną konsystencję, która idealnie wnika w skórę pozostawiając na niej uczucie ukojenia i świeżości. Może być stosowany zarówno do pielęgnacji ciała, jak i twarzy.

Balsam do bardzo suchej skóry to kosmetyk, który ma zarówno pielęgnować, jak i być komfortowym w użytkowaniu.

Tekst sponsorowany